My Health Partner Logo

Бързи фалафели по ливански

Бързи фалафели по ливанскиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка20 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне20 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтСреден Изток

Съставки за 4 души:

  • 400 г консервиран нахут 
  • 1 голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици брашно
  • ½ връзка плосък магзаноз
  • 1 чаена лъжичка млян кимион
  • 4 супени лъжици олио за пържене
  • сол, черен пипер

 

Рецепта:

  • Отцедете зърната нахут, поставете ги в блендер и добавете яйцето.
  • Прибавете нарязания на едро лук, чесъна, измития магданоз и мления кимион. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
  • Ако полученото тесто е много лепкаво, добавете брашно. 
  • Оформете топчета от тестото с размер на орех. Сплескайте ги.   
  • В намазнен тиган с незалепващо покритие запържете фалафелите до покафеняване на слаб огън за около 5 минути от всяка страна. 
  • Сервирайте ги горещи или студени.

 

Energy

Total carbs

Sugar

Total fat

Saturated fat

Omega 3

Fibers

Sodium

294.7 Kcal

25.9 g

2.4 g

14.5 g

1.9 g

0.1 g

7.1 g

318 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Тези фалафели се приготвят в тиган с незалепващо покритие, което намалява използваното количество мазнина. Консумирайте ги със сос от кисело мляко и салата от сурови зеленчуци за балансирано хранене.