My Health Partner Logo
Диабет
Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония

Бразилски хлебчета със сирене

Бразилски хлебчета със сиренеimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка40 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне40 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтЛатинска Америка

Съставки за 4 души:

  • 200 g брашно от тапиока
  • 150 мл прясно мляко
  • 80 мл вода
  • 1 супена лъжица олио
  • 50 г настърган пармезан
  • 40 г настъргана моцарела
  • 2 големи яйца
  • сол

Рецепта:

  • Загрейте предварително фурната до 200°C, като поставите решетката на средно ниво.
  • Смесете млякото, водата, олиото и солта в тиган и ги оставете да заврат на средно силен огън.
  • Сложете брашното от тапиока в голяма купа и след като сместа заври, изсипете я върху брашното, като бъркате непрекъснато с тел за яйца, докато сместа стане бяла и с лепкава консистенция.
  • Добавете яйцата едно по едно, след което добавете сиренето и бъркайте до пълното им усвояване. Полученото тесто трябва да бъде лепкаво. 
  • Оформете малки топки с размера на топка за голф, като предварително намокрите ръцете си със студена вода.  
  • Поставете топките тесто в тавичка за печене, застлана с пергаментова хартия. 
  • Печете 20 минути, докато тестото придобие златист цвят и набухне..
  • Сервирайте горещи! 

 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
349.1 Kcal 46.0 g 3.7 g 12.6 g 5.4 g 0.1 g 0.5 g 265 g

Съвети за здравословно хранене:

За по-висока хранителна стойност на хлебчетата, можете да добавите към рецептата ленено семе, което осигурява омега 3 мастни киселини, полезни за сърдечно-съдовото здраве.