Диабет
Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Бразилски хлебчета със сирене
Време за подготовка40 минути
Време за приготвяне40 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 200 g брашно от тапиока
- 150 мл прясно мляко
- 80 мл вода
- 1 супена лъжица олио
- 50 г настърган пармезан
- 40 г настъргана моцарела
- 2 големи яйца
- сол
Рецепта:
- Загрейте предварително фурната до 200°C, като поставите решетката на средно ниво.
- Смесете млякото, водата, олиото и солта в тиган и ги оставете да заврат на средно силен огън.
- Сложете брашното от тапиока в голяма купа и след като сместа заври, изсипете я върху брашното, като бъркате непрекъснато с тел за яйца, докато сместа стане бяла и с лепкава консистенция.
- Добавете яйцата едно по едно, след което добавете сиренето и бъркайте до пълното им усвояване. Полученото тесто трябва да бъде лепкаво.
- Оформете малки топки с размера на топка за голф, като предварително намокрите ръцете си със студена вода.
- Поставете топките тесто в тавичка за печене, застлана с пергаментова хартия.
- Печете 20 минути, докато тестото придобие златист цвят и набухне..
- Сервирайте горещи!
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
349.1 Kcal | 46.0 g | 3.7 g | 12.6 g | 5.4 g | 0.1 g | 0.5 g | 265 g |
Съвети за здравословно хранене:
За по-висока хранителна стойност на хлебчетата, можете да добавите към рецептата ленено семе, което осигурява омега 3 мастни киселини, полезни за сърдечно-съдовото здраве.