Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Настъргани моркови по марокански
Време за подготовка15 минути
Време за приготвяне25 минути
Порции4
ОтАфрика
Съставки за 4 души:
- 500 г моркови
- 50 г стафиди
- 1 чаена лъжичка мед от акация
- 1 скилидка чесън
- 2 супени лъжици оцет
- 2 супени лъжици олио
- 1 супена лъжица млян джинджифил
- 1 щипка шафран
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка семена на кимион
- сол
Рецепта:
- Обелете морковите. Нарежете ги наполовина по дължина, след което на тънки резенчета.
- Запържете ги в тиган със зехтин.
- Добавете пресования чесън, оцета и джинджифила.
- Добавете 400 мл вода, сол. Захлупете съда и гответе 10 минути.
- Добавете акациевия мед и канелата и гответе още 5 минути.
- Добавете стафидите и шафрана и гответе още 10 минути.
- Поръсете със семена от кимион и сервирайте топли.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
145.9 Kcal | 1.7 g | 15.6 g | 5.7 g | 0.7 g | 0.1 g | 5.2 g | 106.1 g |
Съвети за здравословно хранене:
Това е рецепта, в която подправките се използват за силно овкусяване, което намалява употребата на сол.