Диабет
Холестерол
Хипертония
Крем супа от гъби и тиквички
Време за подготовка15 минути
Време за приготвяне25 минути
Порции4
ОтMoyen-Orient
Съставки за 4 души:
- 250 г пресни печурки
- 1 тиквичка
- няколко стръка магданоз, нарязан
- 1 супена лъжица брашно
- 1 скилидка чесън, пресован
- 200 мл течна сметана
- сол, черен пипер
- 750 мл вода
Рецепта:
- Нарежете гъбите на малки парченца.
- Обелете тиквичката и я нарежете на кубчета.
- Сотирайте гъбите в тиган. Добавете 50 мл вода.
- Гответе, докато гъбите започнат да омекват.
- Добавете тиквичката, чесъна и магданоза.
- Гответе на слаб огън 2-3 минути.
- Добавете брашното. Налейте течната сметата и разбъркайте.
- Подправете със сол и черен пипер и добавете 700 мл вода.
- Гответе около 15 до 20 минути.
- Разбъркайте и сервирайте.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
206.5 Kcal |
7.6 g |
3.7 g |
16.6 g |
10.3 g |
0.1 g |
2.6 g |
99.1 g |
Съвети за здравословно хранене:
Тази супа се приготвя много бързо и лесно. Това е типична рецепта в турската кухня. За леко и добре балансирано хранене, поднесете я със салата от пресни зеленчуци и турски хляб.