My Health Partner Logo
Диабет
Холестерол
Хипертония

Крем супа от гъби и тиквички

Крем супа от гъби и тиквичкиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка15 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне25 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтMoyen-Orient

Съставки за 4 души:

  • 250 г пресни печурки
  • 1 тиквичка
  • няколко стръка магданоз, нарязан 
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 200 мл течна сметана 
  • сол, черен пипер
  • 750 мл вода

 

Рецепта:

  • Нарежете гъбите на малки парченца.  
  • Обелете тиквичката и я нарежете на кубчета.  
  • Сотирайте гъбите в тиган. Добавете 50 мл вода. 
  • Гответе, докато гъбите започнат да омекват. 
  • Добавете тиквичката, чесъна и магданоза.  
  • Гответе на слаб огън 2-3 минути.
  • Добавете брашното. Налейте течната сметата и разбъркайте. 
  • Подправете със сол и черен пипер и добавете 700 мл вода.  
  • Гответе около 15 до 20 минути. 
  • Разбъркайте и сервирайте. 

 

Energy

Total carbs

Sugar

Total fat

Saturated fat

Omega 3

Fibers

Sodium

206.5 Kcal

7.6 g

3.7 g

16.6 g

10.3 g

0.1 g

2.6 g

99.1 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Тази супа се приготвя много бързо и лесно. Това е типична рецепта в турската кухня. За леко и добре балансирано хранене, поднесете я със салата от пресни зеленчуци и турски хляб.