Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Малайски пилешки шишчета Сатай
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне10 минути
Порции4
ОтАзия
Съставки за 4 души:
- 2 пилешки котлета
- 2 супени лъжици олио
- 2 стръка лимонова трева
- 2 скилидки чесън
- 4 малки глави лук шалот
- 2 чаени лъжички куркума на прах
- 1 чаена лъжичка млян кориандър
- 1 чаена лъжичка чили на прах
- 1 щипка сол
- 1 супена лъжица кафява захар
- 2 моркова
- 2 краставици
- 1 малка глава червен лук
Рецепта:
- Смесете всички съставки, без пилешкото месо, в чопър. Смелете ги на ситно.
- Нарежете пилешкото месо на ивици.
- Сложете месото в маринатата и го оставете да престои в хладилник между 6 часа и една нощ.
- Нанижете пилешкото месо на шишчета.
- Изпечете го на скара по 3 до 4 минути от всяка страна докато стане златисто-кафяво.
- Сервирайте с пресни зелунчуци.
Energy | PROTEIN | Total carbOHYDRATES | Sugar | FIBRE | TotAl fat | Saturated fat | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
238.1 Kcal | 25.0g | 14.7g | 8.9g | 5.4g | 7.4g | 1.2g | 286.4mg |
Съвети за здравословно хранене:
Тези пилешки шишчета са класическа азиатска рецепта. Пилешкото месо е постно и подходящо за здравословна и балансирана диета.