My Health Partner Logo
Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония

Малайски пилешки шишчета Сатай

Малайски пилешки шишчета Сатайimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка20 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне10 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтАзия​

Съставки за 4 души:

  • 2 пилешки котлета 
  • 2 супени лъжици олио
  • 2 стръка лимонова трева
  • 2 скилидки чесън
  • 4 малки глави лук шалот
  • 2 чаени лъжички куркума на прах
  • 1 чаена лъжичка млян кориандър
  • 1 чаена лъжичка чили на прах
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 2 моркова
  • 2 краставици
  • 1 малка глава червен лук
 

Рецепта:

  • Смесете всички съставки, без пилешкото месо, в чопър. Смелете ги на ситно. 
  • Нарежете пилешкото месо на ивици.
  • Сложете месото в маринатата и го оставете да престои в хладилник между 6 часа и една нощ.
  • Нанижете пилешкото месо на шишчета. 
  • Изпечете го на скара по 3 до 4 минути от всяка страна докато стане златисто-кафяво. 
  • Сервирайте с пресни зелунчуци. 
 
Energy PROTEIN Total carbOHYDRATES Sugar FIBRE TotAl fat Saturated fat Sodium
238.1 Kcal 25.0g 14.7g 8.9g 5.4g 7.4g 1.2g 286.4mg

 

Съвети за здравословно хранене:

Тези пилешки шишчета са класическа азиатска рецепта. Пилешкото месо е постно и подходящо за здравословна и балансирана диета.