Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Корейски бибимбап
Време за подготовка30 минути
Време за приготвяне15 минути
Порции4
ОтАзия
Съставки за 4 души:
- 200 г месо за рамстек
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 супена лъжица пудра захар
- 2 скилидки чесън
- 20 г пресен джинджифил
- 150 г ориз басмати
- 300 мл вода
- 2 големи моркова
- 100 г соеви кълнове
- 100 г млади листа спанак
- 100 г зелен боб
- 1 голяма глава лук
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 10 г семена бял сусам
- 4 яйца
За соса:
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица чили сос
Рецепта:
- Сварете ориза във вряща подсолена вода.
- Нарежете говеждото месо на тънки ивици.
- Накълцайте на ситно джинджифила и чесъна.
- Смесете захарта, соевия сос, джинджифила, чесъна и сусамовото олио в купа.
- Добавете месото и мариновайте 30 минути.
- Задушете спанака в тиган и го отцедете, ако е необходимо.
- Сложете соевите кълнове за 3 минути във вряща подсолена вода.
- Сварете боба във вряща вода за около 8 минути.
- Овкусете зеленчуците поттделно с малко сусамово олио, сол, черен пипер и половината от сусамовото семе.
- Обелете и нарежете морковите на тънки ивици (жулиени). Запържете ги до покафеняване в тиган.
- Обелете и нарежете лука на тънки кръгчета.
- В тиган запържете месото в зехтина до покафеняване заедно с маринатата и лука.
- Смесете сусамовото олио и горещия сос в купа.
- Разпределете ориза в 4 купички, поставете зеленчуците отгоре, след което месото и накрая суровото яйце в средата. Поръсете с останалата част от сусамовото семе и добавете една лъжица сос.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
462.5 Kcal | 41.7 g | 8.8 g | 18.0 g | 3.8 g | 0.2 g | 6.1 g | 349.2 g |
Съвети за здравословно хранене:
Това гурме ястие е също така пълноценна и балансирана храна. Може да се приготви с различни видове месо или риба, но също и с други зеленчуци: грах, зеле, патладжан, гъби...