Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Хавайско поке
Време за подготовка25 минути
Време за приготвяне15 минути
Порции4
ОтNorth America
Съставки за 4 души:
- 600 г прясна сурова сьомга
- 2 броя авокадо
- 1 брой манго
- 2 броя сладък лук
- 125 г ориз
- 1 супена лъжица сусамово семе
- 1 връзка пресен кориандър
- 1 парче пресен джинджифил
- 1 супена лъжица сусамово олио
- 1 супена лъжица сос териаки
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 1 чаена лъжичка кайенски пипер
Рецепта:
- Настържете пресния джинджифил, нарежете на ситно кориандъра, като отделите няколко листа.
- Пригответе марината от сусамово олио, сос териаки, оризов оцет, настърган пресен джинджифил, нарязани листа кориандър, няколко чаени лъжички сусамово семе (запазете малко), кайенски червен пипер.
- Нарежете сьомгата на кубчета в купа за салата.
- Налейте маринатата в купата с нарязаната сьомга и разбъркайте добре.
- Нарежете авокадото и мангото на малки кубчета.
- Нарежете лука на тънки кръгчета.
- Прибавете ги в купата със сьомгата и разбъркайте добре. Оставете ги на хладно място.
- Сложете вода да заври и пригответе ориз за 4 порции.
- Прецедете ориза и го насипете в 4 малки купички, поръсете го със сусамово семе и го украсете с няколко листа кориандър.
- Извадете сместа от сьомга, авокадо, манго и марината от хладилника, разбъркайте я отново и я поднесете на трапезата.
Energy | Total carbOHYDRATE | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fiber | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
516.0 Kcal | 37.2 g | 9.2 g | 27.8 g | 4.6 g | 1.9 g | 6.0 g | 194 g |
Съвети за здравословно хранене:
Това пълноценно и балансирано ястие може да бъде разнообразявано до безкрайност в зависимост от сезонните зеленчуци и вашите предпочитания.