Диабет
Холестерол
Хипертония
Гаспачо с краставица и мента
Време за подготовка30 минути
Време за приготвяне0 минути
Порции4
ОтSpain
Съставки за 4 души:
- 1 краставица
- 1 скилидка чесън
- 1 малък пресен лук
- сокът на един лайм
- 6 листа прясна мента
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 лъжица бял балсамов оцет
- 100 г обезмаслено бяло сирене
- сол, черен пипер
Рецепта:
- Измийте краставицата. Срежете я наполовина по дължина и отстранете семките. Нарежете я на кубчета.
- Нарежете на ситно чесъна и лука.
- Смесете ги с всички останали съставки. Оставете ги на хладно място за най-малко 2 часа.
- Смелете съставките на ситно в блендер.
- Подправете със сол, черен пипер и ги поставете за 1 час в хладилник преди сервиране.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
53.6 Kcal |
3.5 g |
2.5 g |
2.7 g |
0.4 g |
0.0 g |
1.0 g |
69.6 g |
Съвети за здравословно хранене:
Ментата придава свежест на тази супа. Дори в топли ястия, ментата придава свеж вкус, поради съдържанието на ментол.