Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Салата от целина и портокал
Време за подготовка10 минути
Време за приготвяне1 минути
Порции4
ОтЕвропа
Съставки за 4 души:
- 1 глава целина
- 1 портокал
- 2 супени лъжици оцет
- 2 супени лъжици рапично масло
- 3 стръка магданоз
- сол, черен пипер
Рецепта:
- Обелете и настържете целината на едро ренде.
- Обелете, портокала, нарежете го на четвъртинки, след което нарежете всяка четвъртинка
- Пригответе дресинга, като смесите оцета, солта, черния пипер и олиото.
- Смесете целината и портокала.
- Добавете нарязания магданоз.
Energy (kcal) |
Protein (g) |
Total Carbohydrates (g) |
Sugar (g) |
FibRE (g) | TOTAL FAT (g) | Saturated fat (g) | Sodium (mg) |
89.2 | 1.7 | 6.3 | 5.3 | 3.8 | 5.3 | 0.6 | 132 |
Съвети за здравословно хранене:
Добавянето на портоколов сок във винегрета е добър начин за разнообразяване на подправките и намаляване на приема на мазнини. Освен това, портокалът е източник на витамин С.