Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Яхния от говеждо по аржентински
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне40 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 3 глави лук
- 1 скилидка чесън
- 1 червена чушка
- 1 праскова
- 2 обелени домата
- 3 супени лъжици олио
- 400 г говеждо месо
- 2 моркова
- 200 г картофи
- 1 кочан царевица
- 200 г тиква
- 2 или 3 чаши бульон
- черен пипер
- чили и риган
Рецепта:
- Обелете и нарежете лука и чесъна. Почистете чушката от семките и я нарежете на малки кубчета.
- Нарежете месото на парчета.
- Сотирайте лука, чесъна и чушките в тиган с олио за няколко минути, след което добавете парчетата месо. Запържете ги до покафеняване за няколко минути.
- Измийте, обелете и нарежете доматите и ги прибавете с подправките и чушката.
- Добавете бульона и оставете да къкри за 20 минути.
- Измийте и обелете морковите, картофите и тиквата.
- Добавете нарязаните моркови и гответе 5 минути.
- Нарежете картофите и тиквата на кубчета.
- Добавете кубчетата и царевицата в тенджерата.
- Обелете прасковата и я нарежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата и гответе още 5 минути преди да сервирате ястието.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
379.3 Kcal |
27.9 g |
13.6 g |
9.6 g |
3.7 g |
0.2 g |
7.7 g |
502.7 g |
Съвети за здравословно хранене:
Тази рецепта произлиза от ястието "Фламандска карбонада". Датираща от времето на колонизацията, рецептата е адаптирана според аржентинската кухня.