Диабет
Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Кюфтета от говеждо месо
Време за подготовка15 минути
Време за приготвяне15 минути
Порции4
ОтАзия
Съставки за 4 души:
- За кюфтенцата
- 400 г смляно говеждо месо
- 1 чаена лъжичка захар
- черен пипер
- 2 супени лъжици картофено или царевично нишесте
- 1 равна чаена лъжичка бакпулвер
За спагетите:
- 1 пакет китайски спагети
- 1 чаена лъжичка соев сос
- 1 чаена лъжичка сос нуок мам
- 2 чаени лъжички оризов оцет
- щипка сол или говежди бульон
Рецепта:
- Сложете всички съставки за кюфтенцата в чопър. Смелете ги до получаване на по-лека смес.
- Сложете сместа в пластмасово пликче. Отрежете едно от крайчетата, за да направите торбичка за гарниране.
- Пригответе чиния с малко вода на дъното.
- Изстискайте от торбичката малка част от месото и оформете топче с мокри ръце, за да не залепва (топчетата трябва да бъдат с големина на орех).
- Сложете да заври вода, подсолена с малко сол или говежди бульон.
- Сложете кюфтенцата за заврат и след като започнат на плуват на повърхността, гответе още 5 минути.
- Сварете спагетите.
- Залейте спагетите със соевия сос, соса нуок мам и оризовия оцет.
- Добавете кюфтенцата.
Energy (Kcal) |
Proteins (g) | Carbohydrates (g) | Sugars (g) | Lipids (g) | Saturated fatty acids (g) | Omega 3 (g) |
Fibers (g) | Sodium (mg) |
273,6 | 27,3 | 14,0 | 1,5 | 11,9 | 4,6 | 0,1 | 0,6 | 278,9 |
Съвети за здравословно хранене:
Приготвянето на тези кюфтенца в овкусен бульон дава възможност да не се използва мазнина. За още по-добър вкус пригответе домашен бульон с малко сол, подправки и ароматни треви.