My Health Partner Logo
Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония

Сос от тиква и риба тон

Сос от тиква и риба тонimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка10 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне20 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтЕвропа

Съставки за 4 души:

  • 1 кафява тиква
  • 1 л минерална вода
  • 1 чаена лъжичка мащерка
  • 200 г сирене рикота 
  • 300 г риба тон консерва 

 

Рецепта:

  • Обелете и нарежете тиквата на малки парчета. 
  • Поставете ги в тиган и ги залейте с минерална вода до покриване. Загрейте ги. Когато водата се изпари, добавете още вода, за да покриете парчета тиква. Повторете неколкократно, докато сместа започне да става на пюре.  
  • Отстранете от огъня и добавете сиренето рикота и мащерката.  
  • Добавете отцедената от соса риба тон. 

 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
240.2 Kcal 12.2 g 4.0 g 15.2 g 10.2 g 0.3 g 2.6 g 184.5 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Този метод на готвене чрез сгъстяване позволява да се избегне употребата на мазнина и да се запазят максимално витамините и минералите.