My Health Partner Logo
Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония

Яхния от говеждо по аржентински

 Яхния от говеждо по аржентинскиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка20 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне40 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтЛатинска Америка

Съставки за 4 души:

  • 3 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 праскова
  • 2 обелени домата
  • 3 супени лъжици олио
  • 400 г говеждо месо
  • 2 моркова
  • 200 г картофи
  • 1 кочан царевица
  • 200 г тиква
  • 2 или 3 чаши бульон
  • черен пипер
  • чили и риган

Рецепта:

  • Обелете и нарежете лука и чесъна. Почистете чушката от семките и я нарежете на малки кубчета. 
  • Нарежете месото на парчета. 
  • Сотирайте лука, чесъна и чушките в тиган с олио за няколко минути, след което добавете парчетата месо. Запържете ги до покафеняване за няколко минути. 
  • Измийте, обелете и нарежете доматите и ги прибавете с подправките и чушката.  
  • Добавете бульона и оставете да къкри за 20 минути. 
  • Измийте и обелете морковите, картофите и тиквата.
  • Добавете нарязаните моркови и гответе 5 минути. 
  • Нарежете картофите и тиквата на кубчета.  
  • Добавете кубчетата и царевицата в тенджерата.  
  • Обелете прасковата и я нарежете на четвъртинки. Добавете ги в тенджерата и гответе още 5 минути преди да сервирате ястието.

 

Energy

Total carbs

Sugar

Total fat

Saturated fat

Omega 3

Fibers

Sodium

379.3 Kcal

27.9 g

13.6 g

9.6 g

3.7 g

0.2 g

7.7 g

502.7 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Тази рецепта произлиза от ястието "Фламандска карбонада". Датираща от времето на колонизацията, рецептата е адаптирана според аржентинската кухня.