My Health Partner Logo
Диабет
Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония

Кюфтета от говеждо месо​

Кюфтета от говеждо месо​image
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка15 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне15 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтАзия​

Съставки за 4 души:

  •  За кюфтенцата
  • 400 г смляно говеждо месо
  • 1 чаена лъжичка захар
  • черен пипер
  • 2 супени лъжици картофено или царевично нишесте
  • 1 равна чаена лъжичка бакпулвер

За спагетите:

  • 1 пакет китайски спагети
  • 1 чаена лъжичка соев сос 
  • 1 чаена лъжичка сос нуок мам
  • 2 чаени лъжички оризов оцет
  • щипка сол или говежди бульон
 

Рецепта:

  • Сложете всички съставки за кюфтенцата в чопър. Смелете ги до получаване на по-лека смес.
  • Сложете сместа в пластмасово пликче. Отрежете едно от крайчетата, за да направите торбичка за гарниране.
  • Пригответе чиния с малко вода на дъното.
  • Изстискайте от торбичката малка част от месото и оформете топче с мокри ръце, за да не залепва (топчетата трябва да бъдат с големина на орех).
  • Сложете да заври вода, подсолена с малко сол или говежди бульон. 
  • Сложете кюфтенцата за заврат и след като започнат на плуват на повърхността, гответе още 5 минути. 
  • Сварете спагетите.
  • Залейте спагетите със соевия сос, соса нуок мам и оризовия оцет. 
  • Добавете кюфтенцата. 
 
Energy
(Kcal)
Proteins (g) Carbohydrates (g) Sugars (g) Lipids (g) Saturated fatty acids (g) Omega
3 (g)
Fibers (g) Sodium (mg)
273,6 27,3 14,0 1,5 11,9 4,6 0,1 0,6 278,9

 

Съвети за здравословно хранене:

Приготвянето на тези кюфтенца в овкусен бульон дава възможност да не се използва мазнина. За още по-добър вкус пригответе домашен бульон с малко сол, подправки и ароматни треви.