My Health Partner Logo

Бадемово желе с джинджифил

 Бадемово желе с джинджифилimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка10 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне10 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтАзия

Съставки за 4 души:

  • 2 листа желатин
  • 400 мл бадемово мляко 
  • 25 г захар
  • 1/2 чаена лъжичка бадемов екстракт 
  • 1/2 см ситно нарязан джинджифил  

 

Рецепта:

  • Поставете листата желатин в студена вода, за да омекнат.  
  • Смелете джинджифила.
  • Сложете бадемовото мляко, захарта, джинджифила и бадемовия екстракт в плитка тенджера. 
  • Загрейте, докато сместа започне да къкри (около 5 минути).
  • Отцедете желатина и го добавете към останалите продукти.
  • Налейте сместа в правоъгълна форма и я оставете на хладно място за 3 часа. 
  • Извадете желето от формата и го нарежете на кубчета.  

 

Energy (kcal)

Protein (g)

Total Carbohydrates (g)

Sugar (g)

FibRE (g) TOTAL FAT (g) Saturated fat (g) Sodium (mg)
17.5 2.3 1.6 1.4 0.1 0.2 0 7.6

 

Съвети за здравословно хранене:

Бадемовото мляко (растителна напитка от бадеми) е добра хранителна алтернатива за пациенти с лактозна непоносимост, или хора, които искат да ограничат консумацията на мляко от животински произход. Бадемовото мляко обаче съдържа добавени захар: обърнете внимание на етикета.