Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Тамалес
Време за подготовка30 минути
Време за приготвяне50 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 1 домат
- 1 тиквичка
- 125 мл прясно мляко
- 15 г масло
- 5 г пудра захар
- 4 кочана царевица
- сол и черен пипер
Рецепта:
- Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте, обелете домата, почистете го от семките и го нарежете на кубчета. Изимийте и обелете тиквичката преди да я нарежете също на малки кубчета.
- Отстранете листата от кочаните царевица и запазете 4 здрави меки листа.
- Попарете царевичните кочани и отстранете зърната с нож.
- Разтопете маслото в тиган за пържене и сотирайте нарязания лук.
- Добавете нарязаните на кубчета домати, тиквичката и захарта. Подправете леко и ги задушете на слаб огън за 5 минути.
- През това време разбийте яйцата с млякото както за омлет.
- В тенджера разбъркайте царевичните зърна заедно със сместа от мляко и яйца. Продължете да готвите за 10 минути на много слаб огън, като не спирате да бъркате.
- Поставете царевичните листа на работния плот и сложете плънка в средата на всяко листо. Прегънете двата края на листа навътре и завийте тамалата на малко стегнато руло. Завържете я с кухненски конец.
- Поставете тамалите в голяма тенджера с малко вода и поставете капака, за да не излиза парата .
- Гответе 30 минути на слаб огън, като внимавате постоянно да има вода.
- Когато са готови, развийте листата и поставете тамалите на плато за сервиране.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
265.0 Kcal | 23.6 g | 12.2 g | 9.5 g | 3.7 g | 0.2 g | 5.9 g | 134.6 g |
Съвети за здравословно хранене:
Тамалите са приготвено на пара идеално блюдо за балансирано хранене. Поднесете ги с пресни зеленчуци за още по-здравословен ефект.