Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Сос от тиква и риба тон
Време за подготовка10 минути
Време за приготвяне20 минути
Порции4
ОтЕвропа
Съставки за 4 души:
- 1 кафява тиква
- 1 л минерална вода
- 1 чаена лъжичка мащерка
- 200 г сирене рикота
- 300 г риба тон консерва
Рецепта:
- Обелете и нарежете тиквата на малки парчета.
- Поставете ги в тиган и ги залейте с минерална вода до покриване. Загрейте ги. Когато водата се изпари, добавете още вода, за да покриете парчета тиква. Повторете неколкократно, докато сместа започне да става на пюре.
- Отстранете от огъня и добавете сиренето рикота и мащерката.
- Добавете отцедената от соса риба тон.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
240.2 Kcal | 12.2 g | 4.0 g | 15.2 g | 10.2 g | 0.3 g | 2.6 g | 184.5 g |
Съвети за здравословно хранене:
Този метод на готвене чрез сгъстяване позволява да се избегне употребата на мазнина и да се запазят максимално витамините и минералите.