Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Супа Баксо с кюфтета от свинско месо и раци
Време за подготовка10 минути
Време за приготвяне30 минути
Порции4
ОтАзия
Съставки за 4 души:
Кюфтета:
- 200 г смляно свинско месо
- 200 г месо от раци
- 3 супени лъжици брашно
- 2 стръка див лук или 1 стрък зелен лук
- 1/2 кубче пилешки бульон
- черен пипер
Бульон:
- 100 мл зеленчуков бульон
- 1 литър вода
- 1 стрък лимонова трева
- ½ червена чушка чили
- 1 стрък зелен лук
- 1 чаена лъжичка черен пипер
За гарниране:
- Няколко листа от кориандър
- 1 супена лъжица сусамово семе
Рецепта:
За сместа за кюфтета:
- Нарежете зеления лук и натрошете кубчето бульон.
- Смесете смляното свинско месо, месото от раци, нарязания на ситно див лук, брашното, натрошеното кубче бульон, солта и черния пипер.
- Ако сместа изглежда твърде рядка, добавете малко брашно. То ще поеме влагата от рачешкото месо и ще обедени отделните частици.
За бульона:
- Нарежете чушката чили и дивия лук. Нарежете стръка лимонова трева на три части.
- Сложете бульона, водата, чушката чили, дивия лук и парчетата лимонова трева да заврат. Оставете ги да къкрят на слаб огън за 10 минути.
Приготвяне на кюфтетата:
- Оформете топки от охладената смес.
- Намалете огъня и оставете кюфтетата да се задушат за 10 минути. Когато са готови те изплуват на повърхността.
- Залейте кюфтетата с горещ бульон и поръсете с листа от кориандър и сусамово семе.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
270.2 Kcal | 13.4 g | 0.9 g | 15.1 g | 4.7 g | 0.7 g | 1.6 g | 503.2 g |
Съвети за здравословно хранене:
За по-балансирано и пълноценно ястие, към бульона могат да се прибавят бамбукови филизи, черни гъби и нудъли.
Избягвайте да използвате готови бульони, които често са много солени. Можете да приготвите бульон като запържите пилешки фенер с плънка от ароматни треви и го оставите да ври на слаб огън във вода за около 45 минути.