Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Супа от грах
Време за подготовка15 минути
Време за приготвяне90 минути
Порции4
ОтЕвропа
Съставки за 4 души:
- 250 г грах
- 2 средно големи глави лук
- 1 моркова
- 4 средно големи картофа
- 1 стрък целина
- 3 дафинови листа
- 2 скилидки чесън
- Ароматни билки по избор за поръсване: копър, кориандър, магнадноз
- 1 супена лъжица олио
- сол, черен пипер
Рецепта:
- Накиснете граха във вода от предния ден.
- Нарежете лука на ивици.
- Настържете моркова.
- Нарежете целината.
- Сотирайте лука и морковите в намазнен тиган. Добавете целината.
- Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
- Прибавате ги към сместта.
- Изплакнете граха и го прибавете към зеленчуците.
- Добавете 1.5 л вода, дафиновия лист и накълцания чесън.
- Захлупете и гответе под капак за 1 час и половина на средно силен огън.
- В края на готвенето подправете със сол и черен пипер.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
177.8 Kcal | 5.5 g | 7.1 g | 3.9 g | 0.5 g | 0.1 g | 6.1 g | 90.2 g |
Съвети за здравословно хранене:
Грахът е особено богат на протеини и фибри.