Бързи фалафели по ливански
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне20 минути
Порции4
ОтСреден Изток
Съставки за 4 души:
- 400 г консервиран нахут
- 1 голяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 яйце
- 2 супени лъжици брашно
- ½ връзка плосък магзаноз
- 1 чаена лъжичка млян кимион
- 4 супени лъжици олио за пържене
- сол, черен пипер
Рецепта:
- Отцедете зърната нахут, поставете ги в блендер и добавете яйцето.
- Прибавете нарязания на едро лук, чесъна, измития магданоз и мления кимион. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте.
- Ако полученото тесто е много лепкаво, добавете брашно.
- Оформете топчета от тестото с размер на орех. Сплескайте ги.
- В намазнен тиган с незалепващо покритие запържете фалафелите до покафеняване на слаб огън за около 5 минути от всяка страна.
- Сервирайте ги горещи или студени.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
294.7 Kcal |
25.9 g |
2.4 g |
14.5 g |
1.9 g |
0.1 g |
7.1 g |
318 g |
Съвети за здравословно хранене:
Тези фалафели се приготвят в тиган с незалепващо покритие, което намалява използваното количество мазнина. Консумирайте ги със сос от кисело мляко и салата от сурови зеленчуци за балансирано хранене.