Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Яхния от скариди
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне20 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 1 глава лук
- 250 грама пресни домати
- 120 мл кокосово мляко
- 2 супени лъжици нарязан на ситно кориандър
- 400 г почистени скариди
- 500 г пюре от маниока
- 1 супена лъжица растително олио
- черен пипер
Рецепта:
- Обелете лука и го нарежете на ситно.
- Измийте доматите, обелете ги и отстранете семките.
- Загрейте една супена лъжица олио в тиган до сгорещяване и задушете лука докато омекне за няколко минути.
- Добавете нарязаните на кубчета домати и гответе 5 минути на силен огън.
- Добавете почистените скариди и нарязания кориандър. Подправете с черен пипер.
- Прибавете пюрето от маниока и кокосовото мляко. Разбъркайте добре и оставете сместа да заври.
- Коригирайте вкуса, ако е необходимо, и сервирайте веднага.
- Консумира се горещо, като самостоятелно ястие или с бял ориз.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
374.1 Kcal |
49.1 g |
6.1 g |
8.6 g |
5.4 g |
0.1 g |
2.7 g |
414.4 g |
Съвети за здравословно хранене:
Пюрето от маниока е нишесте, което не съдържа глутен. Комбинацията от зеленчуци и съдържащи нишесте продукти в допълнение към скаридите прави ястието пълноценна храна.