Бадемово желе с джинджифил
Време за подготовка10 минути
Време за приготвяне10 минути
Порции4
ОтАзия
Съставки за 4 души:
- 2 листа желатин
- 400 мл бадемово мляко
- 25 г захар
- 1/2 чаена лъжичка бадемов екстракт
- 1/2 см ситно нарязан джинджифил
Рецепта:
- Поставете листата желатин в студена вода, за да омекнат.
- Смелете джинджифила.
- Сложете бадемовото мляко, захарта, джинджифила и бадемовия екстракт в плитка тенджера.
- Загрейте, докато сместа започне да къкри (около 5 минути).
- Отцедете желатина и го добавете към останалите продукти.
- Налейте сместа в правоъгълна форма и я оставете на хладно място за 3 часа.
- Извадете желето от формата и го нарежете на кубчета.
Energy (kcal) |
Protein (g) |
Total Carbohydrates (g) |
Sugar (g) |
FibRE (g) | TOTAL FAT (g) | Saturated fat (g) | Sodium (mg) |
17.5 | 2.3 | 1.6 | 1.4 | 0.1 | 0.2 | 0 | 7.6 |
Съвети за здравословно хранене:
Бадемовото мляко (растителна напитка от бадеми) е добра хранителна алтернатива за пациенти с лактозна непоносимост, или хора, които искат да ограничат консумацията на мляко от животински произход. Бадемовото мляко обаче съдържа добавени захар: обърнете внимание на етикета.