My Health Partner Logo
Здравословно хранене

Съзнание и настроение: Хранене и чести заблуди

 

 • ШОКОЛАДЪТ е добър за САМОЧУВСТВИЕТО

  ВЯРНО! Шоколадът съдържа големи количества магнезий, който спомага за контролиране на стреса. Ако обичате шоколад, консумирането му ще бъде истинско удоволствие, отчасти поради това, че той предизвиква освобождаване на ендорфини и създава чувство за благосъстояние. Ако го консумирате в умерени количества, можете да му се наслаждавате без чувство за вина. 

   

 • “ЗДРАВОСЛОВНО” е НЕСЪВМЕСТИМО с “ВКУСНО“

  НЕВЯРНО! Това е честа заблуда: храната може да бъде едновременно здравословна и вкусна! Има толкова много начини за това. Билките и подправките са естествените съюзници в постигането на тази цел! Трябва само да се разделите с комфорта на старите навици и да пробвате нови вкусове и аромати. Ще се учудите какво може да откриете. Включете нещо, което обичате във всяко хранене: ключът е в удоволствието от храната.  

   

 • Чувствам ВИНА, ако си УГАЖДАМ с храната 

  Напълно нормално е да се притеснявате от време на време, но помнете, че храненето може да бъде удоволствие. Като спазвате балансирана и разнообразна диета, вие можете: да ядете всичко (в умерени количества) и да се поглезите понякога, без чувство за вина. Всичко е въпрос на баланс!