My Health Partner Logo
Релаксация

Как животните могат да Ви помогнат да релаксирате?

Ако имате домашен любимец, може би вече знаете колко забавление и любов внасят в живота те. Но знаете ли, че животните ви осигуряват и умствени и емоционални ползи? Това важи особено за кучетата. Те намаляват стреса, тревожността и депресията и могат да облекчат самотата! 

Повече от всяко друго животно, кучетата са развили известна способност да разбират много думи, казвани от хората. Те могат също да интерпретират тона на гласа, езика на тялото и жестовете. Освен това, те могат да почувстват емоционалното ви състояние и могат да ви помогнат да подобрите настроението си. Много проучвания показват, че гледането на куче намалява стреса и тревожността. Но как? Как може да бъде обяснена „супер силата“ на домашните любимци? 

Стълб: отпуснете вашето тяло

  • Докосване. Домашните любимци, като кучета и котки, изпълняват основната човешка потребност от докосване. Галенето, гушкането и докосването на вашия домашен любимец може да ви помогне да се успокоите лесно и бързо, когато сте стресирани. 
  • Организация. Гледането на куче изисква редовно хранене и разхождане. Важно е да организирате ежедневните грижи за вашия домашен любимец, което е полезно и за вас! 
  • Смисъл. Домашните любимци могат да ви помогнат да намерите смисъл и цел в живота си. С напредване на възрастта, нещата, които са запълвали времето ви преди (деца, работа), все повече намаляват. Гледането на домашен любимец може да ви донесе чувство за удовлетворение. 
  • Социални контакти. Когато извеждате кучето си на разходка е толкова приятно да се обадите на приятел за компания, или да се срещнете с други собственици на домашни любимци. 

Освен това, животните ви помагат да се грижите за себе си. Те обичат играта, смеха и активността, което повишава вашата енергия. Затова, защо да чакате? Вземете си домашен любимец днес!