My Health Partner Logo
Физическа активност

Физическа активност извън фитнес салона

Не всяка физическа активност трябва да се провежда във фитнес салона, и това е добре! Вместо да плащате високи месечни такси и да ходите с кола на дълги разстояния, защо не се възползвате от такива дейности, които могат да бъдат провеждани навсякъде и по всяко време? Когато търсите начини за понижаване на кръвното налягане, може да помислите за някои от предложените тук възможности.

Ходене

Лесно и свързано с малки разходи, ходенето е отлична физическа активност за сърцето. Редовните разходки осигуряват огромни ползи за сърдечно-съдовата система (сърцето, белите дробове и кръвообращението) и могат да бъдат провеждани самостоятелно или в компанията на приятели. Те имат допълнителното предимство, че укрепват мускулите на бедрата, краката и кръста. Даже само десет минути ходене на ден може да направи много за вашето здраве. 


Плуване

Още една отлична физическа активност, след която ще се почувствате освежени и във форма. Плуването с един и същи ритъм през цялата тренировка може да постигне много за намаляване на телесното тегло.


Танцуване

Можете ли да танцувате чарлстон? А макарена? Сега е моментът да започнете тази аеробна физическа активност, която подобрява равновесието и координацията на движенията!


Джогинг и бягане 

Вдигнете малко летвата с някои упражнения за сърцето, които изискват по-голямо натоварване от обикновеното познато ходене. 
Нямате опит? Увеличавайте скороста и времето за бягане постепенно.
Ако страдате от сърдечно заболяване, консултирайте се с вашия лекар преди да започнете каквато и да било натоварваща физическа активност.  

Подкрепете се с някои от тези ХРАНИ И НАПИТКИ ПРИ ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ преди или след треноровката.