Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Ватапа
Време за подготовка10 минути
Време за приготвяне15 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 150 г сушени обелени скариди
- 200 мл кокосово мляко
- 20 г печени фъстъци
- 20 г ядки кашу
- магданоз
- кориандър
- 4 домата, нарязани на кубчета
- 2 големи глави лук
- 1 супена лъжица зехтин
- 75 г брашно
- 1 малко парче настърган джинджифил
Рецепта:
- Смелете половината от скаридите, фъстъците и кашуто до получаване на гъста прахообразна смес.
- Сотирайте лука в зехтина в тиган за пържене.
- Размийте брашното с половината от кокосовото мляко.
- Налейте останалото кокосово мляко в тенджера, загрейте го на слаб огън и добавете магданоза, доматите и кориандъра.
- Прибавете кокосовото мляко и брашното, заедно с кафявата смес от скаридите, фъстъците и кашуто в тенджерата
- Бъркайте през цялото време, за да избегнете образуване на бучки.
- Добавете останалата част цели скариди и джинджифила и продължете да бъркате до завиране.
- Сервирайте ястието горещо.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
328.9 Kcal | 26.4 g | 7.6 g | 17.7 g | 9.7 g | 0.2 g | 4.0 g | 239 g |
Съвети за здравословно хранене:
Сухите скариди, макар и добър източник на протеин, съдържат много сол. За предпочитане е да се използват пресни сурови скариди.