Сърдечна недостатъчност
Ангина пекторис
Хипертония
Тарт с дюли
Време за подготовка30 минути
Време за приготвяне50 минути
Порции4
ОтЛатинска Америка
Съставки за 4 души:
- 90 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 40 г масло
- 20 г захар
- кората на един лимон
- 1 яйце
- 150 г мармалад от дюли (или гуава)
Рецепта:
- В купа на кухнески робот смесете брашното, бакпулвера, захарта и лимоновата кора и разбъркайте до получаване на смес с вид на пясък.
- Добавете яйцето и продължете да бъркате, докато се усвои. Сложете сместа в хладилник за 30 минути.
- Разстелете ⅔ от тестото във форма за пай. Поставете я в хладилника.
- Нарежете мармалада от дюли (или гуава) на малки парченца и го загрейте на слаб огън в съд с 2 супени лъжици вода. Разбърквайте постоянно до пълно разтваряне и образуване на гъст конфитюр. Свалете го от огъня и го оставете да се охлади.
- Загрейте предварително фурната до 180˚C.
- Извадете тестото от хладилника и го покрийте равномерно с получения конфитюр.
- Разстелете останалото тесто и го нарежете на лентички с ширина 1 см. Покрийте пая с лентите тесто, като оформите решетка.
- Внимателно притиснете крайщата.
- Печете в нагорещена фурна около 40 минути до златисто-кафяв цвят на тестото.
- Оставете плодовия сладкиш да изстине във формата преди да го сервирате.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
216.2 Kcal | 27.0 g | 8.0 g | 9.7 g | 6.0 g | 0.1 g | 1.8 g | 101.5 g |
Съвети за здравословно хранене:
Този плодов тарт трябва да се консумира от време на време1 тъй като съдържа много захар. За предпочитане е тестото да бъде приготвяно с пълнозърнесто брашно за осигуряване на повече фибри и забавяне на повишаването на кръвната захар след хранене.