Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Канелени кифлички
Време за подготовка120 минути
Време за приготвяне10 минути
Порции4
ОтЕвропа
Съставки за 4 души:
- 250 г брашно
- 15о мл топло прясно мляко
- 1 пликче мая
- 1 супена лъжица мед
- 150 г консервиран плод без захар
- 1 чаена лъжичка мляна канела
- един яйчен жълтък за намазване
Рецепта:
- Загрейте предварително фурната до 200°C.
- Натрошете маята на дъното на купата от миксера или друга купа. Добавете малко топло мляко и разтворете маята.
- Добавете останалото мляко, меда и брашното и месете 10 минути.
- Оставете тестото да втасва 1 час на стайна температура.
- Разточете тестото на дебелина около 3 см и ширина 30 см.
- Покрийте го с плода и го поръсете с канела.
- Навийте тестото по дължина. Нарежете рулото на парчета.
- Поставете ги на разстояние едно от друго на хартия за печене.
- Оставете ги да втасат за около 1 час, докато увеличат двойно обема си.
- Намажете с яйчен жълтък.
- Печете във фурна 10 минути.
- Оставете сладкиша да изстине върху решетка.
Energy | Total carbs | Sugar | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
279.5 Kcal | 53.6 g | 9.6 g | 4.4 g | 1.3 g | 0.1 g | 3.2 g |
17.4 g |
Съвети за здравословно хранене:
Можете сами да си приготвяте домашен хляб и питки. Важно е да спазвате времето за втасване на тестото, за да бъдат питките пухкави.