My Health Partner Logo
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония

Канелени кифлички

 Канелени кифличкиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка120 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне10 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтЕвропа

Съставки за 4 души:

  • 250 г брашно
  • 15о мл топло прясно мляко
  • 1 пликче мая
  • 1 супена лъжица мед
  • 150 г консервиран плод без захар 
  • 1 чаена лъжичка мляна канела 
  • един яйчен жълтък за намазване 

 

Рецепта:

  • Загрейте предварително фурната до 200°C. 
  • Натрошете маята на дъното на купата от миксера или друга купа. Добавете малко топло мляко и разтворете маята. 
  • Добавете останалото мляко, меда и брашното и месете 10 минути.  
  • Оставете тестото да втасва 1 час на стайна температура. 
  • Разточете тестото на дебелина около 3 см и ширина 30 см.
  • Покрийте го с плода и го поръсете с канела. 
  • Навийте тестото по дължина. Нарежете рулото на парчета.  
  • Поставете ги на разстояние едно от друго на хартия за печене. 
  • Оставете ги да втасат за около 1 час, докато увеличат двойно обема си.  
  • Намажете с яйчен жълтък. 
  • Печете във фурна 10 минути.  
  • Оставете сладкиша да изстине върху решетка.

 

 

Energy Total carbs Sugar Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
279.5 Kcal 53.6 g 9.6 g 4.4 g 1.3 g 0.1 g 3.2 g

17.4 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Можете сами да си приготвяте домашен хляб и питки. Важно е да спазвате времето за втасване на тестото, за да бъдат питките пухкави.