My Health Partner Logo
Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония

Крем супа от чесън

Крем супа от чесънimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка20 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне30 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции4
image showing recipe preparationFromelementОтЕвропа

Съставки за 4 души:

  • 3 големи глави чесън
  • 1 малка глава лук
  • 2 броя лук шалот
  • 650 г картофи 
  • 1 малка връзка прясна мащерка 
  • 30 мл зехтин 
  • 1 кубче пилешки бульон 
  • 1.25 л вода 
  • 125 мл прясна сметана 
  • сол, черен пипер

 

Рецепта:

  • Обелете чесъна и отстранете средната част.
  • Обелете и нарежете лука и шалота на кръгчета. 
  • Задушете чесъна в зехтин.  Добавете лука и шалота. Разбърквайте ги на средно силен огън, за да избегнете покафеняване. 
  • Добавете картофите, обелени и нарязани на големи кубчета. 
  • Добавете кубчето пилешки бульон и връзката мащерка, завързана добре.  
  • Добавете 2 литра вода. 
  • Захлупете съда и задушавайте 30 минути.  
  • Отстранене мащерката и пасирайте сместта добре.  
  • Добавете сметаната и опитайте на вкус.

 

ЕНЕРГИЯ ОБЩО ВЪГЛЕХИДРАТИ   ЗАХАРИ Total fat Saturated fat Omega 3 Fibers Sodium
298.6 ккал 5.4 г 4.8 g 13.8 г 4.3 g 0.1 g 4.8 g 348.4 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Познавате ли ползите на чесъна за здравето? Чесънът се използва традиционно поради неговите противоинфекциозни свойства, затова присъства в толкова много рецепти!