Диабет
Сърдечна недостатъчност
Холестерол
Ангина пекторис
Хипертония
Крем супа от чесън
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне30 минути
Порции4
ОтЕвропа
Съставки за 4 души:
- 3 големи глави чесън
- 1 малка глава лук
- 2 броя лук шалот
- 650 г картофи
- 1 малка връзка прясна мащерка
- 30 мл зехтин
- 1 кубче пилешки бульон
- 1.25 л вода
- 125 мл прясна сметана
- сол, черен пипер
Рецепта:
- Обелете чесъна и отстранете средната част.
- Обелете и нарежете лука и шалота на кръгчета.
- Задушете чесъна в зехтин. Добавете лука и шалота. Разбърквайте ги на средно силен огън, за да избегнете покафеняване.
- Добавете картофите, обелени и нарязани на големи кубчета.
- Добавете кубчето пилешки бульон и връзката мащерка, завързана добре.
- Добавете 2 литра вода.
- Захлупете съда и задушавайте 30 минути.
- Отстранене мащерката и пасирайте сместта добре.
- Добавете сметаната и опитайте на вкус.
ЕНЕРГИЯ | ОБЩО ВЪГЛЕХИДРАТИ | ЗАХАРИ | Total fat | Saturated fat | Omega 3 | Fibers | Sodium |
---|---|---|---|---|---|---|---|
298.6 ккал | 5.4 г | 4.8 g | 13.8 г | 4.3 g | 0.1 g | 4.8 g | 348.4 g |
Съвети за здравословно хранене:
Познавате ли ползите на чесъна за здравето? Чесънът се използва традиционно поради неговите противоинфекциозни свойства, затова присъства в толкова много рецепти!