My Health Partner Logo
Диабет
Холестерол
Хипертония

Патица в оризово вино със сладки картофи

Патица в оризово вино със сладки картофиimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementВреме за подготовка20 минути
image showing recipe preparationCooking timeelementВреме за приготвяне70 минути
image showing recipe preparationPortionselementПорции
image showing recipe preparationFromelementОтАзия

Съставки за 4 души:

  • 4 бутчета от домашна патица
  • 400 г сладки картофи
  • 10 сушени плода хинап (или сушени фурми)
  • 4 резенчета джинджифил
  • 2 стръка див лук или арпаджик
  • 100 мл оризово вино
  • 1 супена лъжица соев сос
  • черен пипер

Рецепта:

  • Измийте, обелете и нарежете сладките картофи на едри парчета.  
  • Запържете до златисто-кафяво патешките бутчета откъм кожата в силно нагрята огнеупорна тенджера без мазнина. 
  • След като бутчетата покафенеят, извадете ги и запазете мазнината. 
  • Сложете картофите в патешката мазнина за 5 минути, след което ги поставете върху домакинска хартия.
  • Измийте лукчетата и ги нарежете на половинки. 
  • Сложете лукчетата, джинджифила, патешкото месо, оризовото вино и соевия сос в тенджерата. Разбъркайте добре до покриване на месото.  
  • Налейте вода, така че да ги покрие, и гответе 1 час на слаб огън, като не забравите да добавите хинапа в средата на процеса на готвене. 
  • Върнете сладките картофи в тенджерата при останалите продукти, подправете с малко черен пипер и продължете да готвите още 15 минути. 
  • Редуцирайте соса на силен огън, докато придобие гъстота на сироп.  

 

Energy

Total carbs

Sugar

Total fat

Saturated fat

Omega 3

Fibers

Sodium

439.2 Kcal

21.5 g

14.5 g

19.3 g

6.0 g

0.1 g

4.3 g

486.1 g

 

Съвети за здравословно хранене:

Патешките бутчета могат да бъдат с повече мазнина. В такива случаи отстранете колкото се може повече мазнина. Патешкото е едно от малкото видове меса с ниско съдържание на наситени мазнини, които са вредни за сърдечно-съдовото здраве.