Диабет
Холестерол
Хипертония
Патица в оризово вино със сладки картофи
Време за подготовка20 минути
Време за приготвяне70 минути
Порции
ОтАзия
Съставки за 4 души:
- 4 бутчета от домашна патица
- 400 г сладки картофи
- 10 сушени плода хинап (или сушени фурми)
- 4 резенчета джинджифил
- 2 стръка див лук или арпаджик
- 100 мл оризово вино
- 1 супена лъжица соев сос
- черен пипер
Рецепта:
- Измийте, обелете и нарежете сладките картофи на едри парчета.
- Запържете до златисто-кафяво патешките бутчета откъм кожата в силно нагрята огнеупорна тенджера без мазнина.
- След като бутчетата покафенеят, извадете ги и запазете мазнината.
- Сложете картофите в патешката мазнина за 5 минути, след което ги поставете върху домакинска хартия.
- Измийте лукчетата и ги нарежете на половинки.
- Сложете лукчетата, джинджифила, патешкото месо, оризовото вино и соевия сос в тенджерата. Разбъркайте добре до покриване на месото.
- Налейте вода, така че да ги покрие, и гответе 1 час на слаб огън, като не забравите да добавите хинапа в средата на процеса на готвене.
- Върнете сладките картофи в тенджерата при останалите продукти, подправете с малко черен пипер и продължете да готвите още 15 минути.
- Редуцирайте соса на силен огън, докато придобие гъстота на сироп.
Energy |
Total carbs |
Sugar |
Total fat |
Saturated fat |
Omega 3 |
Fibers |
Sodium |
439.2 Kcal |
21.5 g |
14.5 g |
19.3 g |
6.0 g |
0.1 g |
4.3 g |
486.1 g |
Съвети за здравословно хранене:
Патешките бутчета могат да бъдат с повече мазнина. В такива случаи отстранете колкото се може повече мазнина. Патешкото е едно от малкото видове меса с ниско съдържание на наситени мазнини, които са вредни за сърдечно-съдовото здраве.