My Health Partner Logo
Физическа активност

10 отлични причини за започване на физическа активност

 1. За да бъдете по-щастливи

  Не е необходимо да посещавате фитнес център, за да започнете. Ето няколко УПРАЖНЕНИЯ ИЗВЪН ТРЕНИРОВЪЧНАТА ЗАЛА, които можете да започнете още днес.  

   

 2. По-дълъг живот
  Заседналият начин на живот може да влоши здравето ви. Физическата активност реално подобрява очакваната продължителност на живот толкова, колкото и прекратяването на тютюнопушенето!   

 3. По-малко болести
  Проучванията са показали, че редовната физическа активност ви прави по-малко податливи на простуда.  Побързайте да отидете в сауната след тренировка за много необходимата детоксикация! 

 4. По-добър любовен живот
  Повишената издържливост само ще подобри тази важна страна от вашия живот.

 5. Повече енергия
  Ако тренирате редовно, ще имате повече енергия през целия ден. Една тренировка в средата на деня ще ви зареди с енергия до вечерта. Дори само бързото ходене може да постигне този ефект.  

 6. По-добър сън
  Знае се, че физическата активност е ефективен начин за подобряване на съня. Добре е да планирате тренировките сутрин или след обед, тъй като тренирането малко преди лягане ще придизвика прилив на енергия, което ще наруши съня ви.  

 7. По-малко стрес 
  Независимо дали сте имали един забързан ден или няколко лоши месеца, стресът може да бъде наистина смазващ. Всички специалисти казват, че физическата активност е един от най-ефективните начини за неговото преодоляване. Ендорфините които се освобождават при трениране, са естествено противодействие срещу стреса. Освен това, погълнати в тренировката си, ще отклоните съзнанието от нещата, които ви тревожат.   

 8. По-голяма увереност
  Редовните тренировки могат да подобрят вашата физика, което ще повиши увереността ви. Включването в нова група за тренировки също може да бъде чудесен социален отдушник, който ще ви помогне да преодолеете стеснението си и да намерите нови приятели. 

 9. По-добра стойка
  Редовното трениране на мускулите на корема, гърба и някои други мускулни групи може да постигне много за придобиване на по-добра стойка в седнало или изправено положение.  

 10. По-добра памет
  След тренировка обикновено се чувствате по-бодри и в състояние да мислите по-ясно. Това е така, тъй като мозъкът получава повече кислород и енергия. Проучвания са показали, че редовните тренировки могат да спомогнат за подобряване на процеса на учене!  

  Съчетайте всичко това и се пригответе за пълно преобразяване!